بیانیه سازمان عفو بین الملل در حمایت از فرزاد کمانگر

بیانیه عمومی – شماره عفو بین الملل ام دی ایی ۱۳/۰۷۵/۲۰۰۸
دهم خرداد ماه ۱۳۸۶
یو ای ۱۴۷/۰۸ اعدام/ شکنجه و بدرفتاری

ایران: فرزاد کمانگر (الیاس سیامند)، مرد، ۳۲ ساله معلم
علی حیدریان و فرهاد وکیلی

فرزاد کمانگر معلم و اهل کردستان به اتهام محاربه (دشمنی با خداوند) – اتهام وارده علیه کسانی که اقدام به مبارزه مسلحانه علیه دولت می کنند، به اعدام محکوم شده است. علی حیدریان و فرهاد وکیلی هم احتمالا حکم اعدام خواهند گرفت.

حکم اعدام فرزاد کمانگر توسط شعبه ۳۰ دادگاه انقلاب در ششم اسفند ماه ۱۳۸۶ پس از یک دادرسی ناقصی صادر شد که در جریان آن، ارتباط فرزاد با وکیلش محدود شده بود. فرزاد کمانگر به عضویت در یک گروه مسلح؛ حزب کارگران ترکیه (پ کا کا) و حمل مواد منفجره متهم شده است. دادگاه این اتهامات را تلاشهایی برای براندازی دولت می داند که تحت قونین ایران برابر با محارب و دشمنی با خداوند است.

حکم اعدام توسط سخنگوی قوه قضائیه در روز هفتم خرداد ماه ۱۳۸۷ تائید شد. فرزاد کمانگر از دیوان عدالت تقاضای تجدید نظر در حکم کرده است. اگر حکم توسط رئیس قوه قضائیه تائید شود احتمالا در عرض چند هفته فرزاد کمانگراعدام می شود.

فرزاد کمانگر توسط ماموران وزارت اطلاعات به همراه دو نفر دیگر از اهالی کردستان؛ علی حیدریان و فرهاد وکیلی، در تهران در تیرماه ۱۳۸۵ دستگیر شد. دو نفر دیگر بنظر می رسد که به ۱۰ سال زندان محکوم شده اند، اما گروههای حقوق بشری نگرانند که آنها نیز به اعدام محکوم شده باشند.

فرزاد کمانگر در وضعیت بی ارتباط با دنیای بیرون از زندان در مکانهای متعددی از جمله در شهرهای کرمانشاه، سنندج و تهران در بازداشت بوده و بطور مرتب از طریق ضرب و شتم، شلاق و شوک الکتریکی شکنجه شده است. بطوری که در اثر این شکنجه ها، دست و پای او بی اختیار به لرزه می افتند.

سازمان غیر دولتی فعالان حقوق بشر در ایران گزارش کرده است که دادرسی فرزاد کماانگر در شعبه یک دادگاه انقلاب در شهر سنندج آغاز شد اما بعد ها به تهران منتقل شد. فرزاد کمانگر در حال حاضر در زندان رجایی شهر تهران در وضعیت کاملا بی ارتباط با دنیای بیرون از زندان در بازداشت است.

اطلاعات تکمیلی
کردهای ایرانی یکی از گروههای قومی ای هستند که در منطقه غرب و شمال غرب ایران در استان کردستان و در جوار استانهای کردنشین کشورهای ترکیه و عراق زندگی می کنند. برای مدت چند سال، برخی از سازمانهای کردستان از جمله حزب دموکرات مردم کردستان (کا دی پی آی) و کومله اقدام به مبارزه مسلحانه علیه جمهوری اسلامی ایران می کردند. حزب حیات آزاد کردستان نیز یکی دیگر از سازمانهای مسلحی است که به حملات مسلحانه علیه امنیت دولت و مردم ادامه می دهد. ایران دولتهای خارجی را به ایجاد ناآرامی در میان اقلیتهای قومی کشور متهم می کند.

حوزه جرایم مستوجب اعدام در ایران بی نهایت وسیع است. کسانی که محارب شناخته بشوند مستوجب عفو نیستند. قضات در صدور احکام اعدام برای جرایم معینی از جمله مرتبط با امنیت ملی اختیارو آزادی عمل دارند.

بند دو از ماده ۶ میثاق بین المللی حقوق سیاسی و مدنی که ایران یکی از دولتهای امضاء کننده آن است، تاکید دارد که “در کشورهایی که مجازات اعدام هنوز صادر می شود، احکام اعدام فقط برای عمده ترین جرایم می توانند در نظر گرفته بشوند…” کمیته حقوق بشر سازمان ملل، واحد مستقلی که اجرای این ماده توسط دولتهای امضاء کننده میثاق را بررسی می کند، اعلام داشته است که ” این کمیته معتقد است که اصطلاح “عمده ترین جرایم” باید بحدی محدود شود که معنایی که از آن مستفاد می شود به گونه ای باشد که مجازات اعدام بصورت یک حکم استثنایی دربیاید.”

اقدامات پیشنهادی:
لطفا اعتراض های خودتان را در اسرع وقت به زبانهای فارسی، کردی، انگلیسی و فرانسه یا هر زبان دیگری در این موارد ارسال کنید:

۱) از مقامات بخواهید که سریعا حکم اعدام فرزاد کمانگررا تبدیل کنند.
۲) اعلام کنید که دولتها برای تامین عدالت مسئولند تا همه جرایم مشکوک کیفری را در یک دادرسی عادلانه منطبق با معیارهای بین المللی به جریان بیندازند. اما بر مخالفت بی قید و شرط خودتان با مجازات اعدام بعنوان بی رحمانه ترین، غیر انسانی ترین، تحقیر آمیزترین مجازات که ناقض حق حیات است، تاکید کنید.
۳) خواستار جزئیات کامل اتهامات علیه فرزاد کمانگر و دو نفری که همراه ایشان دستگیر شدند یعنی علی حیدریان و فرهاد کمالی شوید.
۴) نگرانی خودتان را از اینکه محاکمه فرزاد کمانگر مبتنی بر معیارهای بین المللی محاکمه عادلانه نبوده در حالیکه اساس در جرایم عمده، دادرسی عادلانه است، اعلام کنید.
۵) از مسئولین بخواهید که دسترسی فرزاد کمانگر به خانواده و وکیل مورد نظر ایشان، فورا و بطور مرتب تضمین شود و همچنین هر گونه مداوای پزشکی مورد نیاز ایشان در اختیارش قرار گیرد.
۶) نگرانی خودتان را در مورد گزارش های حاکی از شکنجه فرزاد کمانگر اعلام کنید و از مسئولین بخواهید که در مورد این گزارشها تفحص کامل انجام داده و با مسببین آن برخورد مناسب صورت بگیرد.
۷) از مسئولین بخوااهید که تضمین کنند که هیچیک از این سه زندانی مورد شکنجه و بدرفتاری قرار نخواهند گرفت.

اعتراضات خود را به این مقامات بفرستید:
رئیس قوه قضائیه
آیت الله محمود هاشمی شاهرودی
وزارت دادگشتری، ساختمان وزارت دادگستری، میدان پانزده خرداد، تهران، جمهوری اسلامی ایران
پست الکترونیکی: با ادای احترام تحت عنوان: مقام عالی
info@dadgostary-tehran.ir
لطفا در قسمت مروبط به موضوع بنویسید که قابل توجه آیت الله شاهرودی

به این مقامات رونوشت کنید:
رهبر جمهوری اسلامی
مقام معظم آیت الله سید علی خامنه ای، دفتر رهبر معظم
خیابان جمهوری اسلامی- خیابان شهید کشوردوست، تهران، جمهوری اسلامی ایران
پست الکترونیکی: info@leader.ir
با ادای احترام

وزارت اطلاعات
غلامحسین محسن اژه ای
وزارت اطلاعات، خیابان نگارستان دوم، خیابان پاسداران، تهران، جمهوری اسلامی ایران،

همچنین به نمایندگان سیاسی سفارتهای ایران در کشورهای خودتان رونوشت کنید.

لطفا اعتراضات خود را سریعا بفرستید.