فرزاد کمانگر (سیامند) معلم آموزش وپرورش شهرستان کامیاران با ۱۲ سال سابقه تدریس که یکسال قبل از دستگیری در هنرستان کارودانش مشغول به تدریس بوده است ، همچنین عضو هیئت مدیره انجمن صنفی معلمان شهرستان کامیاران شاخه کردستان به عنوان مسئول روابط عمومی این انجمن فعال بوده است ، او همچنین عضو شورای نویسندگان ماهنامه فرهنگی – آموزشی رویان (نشریه آموزش و پرورش کامیاران ) بوده است و نیز بعنوان عضو هیئت مدیره انجمن زیست محیطی کامیاران (ئاسک) مشغول به فعالیت بوده است .
آقای کمانگر از ابتدای سال ۸۵ با آغاز فعالیت مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران به عضویت آن درآمد اما در مرداد ماه سال ۱۳۸۵ که برای پیگیری درمان بیماری برادرش ( از فعالان سیاسی کردستان ) به تهران آمد ، در آنجا توسط مامورین وزارت اطلاعات دستگیر شد.
فرزاد کمانگر در پروسه های مختلف بازجویی در بند ۲۰۹ زندان اوین ، اداره اطلاعات کرمانشاه و اداره اطلاعات سنندج تحت شدیدترین شکنجه های غیر انسانی قرار گرفت و علی رغم عدم وجود مستندات و در یک روند سیاسی توسط شعبه ۳۰ دادگاه انقلاب در طی یک محاکمه ۷ دقیقه ای به اعدام محکوم شد .
کمپین نجات جان فرزاد کمانگر پس رای دادگاه در تاریخ ۵/۱۲/۸۶ توسط مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران راه اندازی شد که با حجم پر کاری پس از گذشت ۱۴۰ روز از آغاز فعالیتش با جمع آوری بیش از ۳۰۰۰ هزار امضا از طریق اینترنت و جمع آوری بیش از ۳۸۰۰ امضا توسط فعالان کمپین و از طریق فرم های کتبی به فعالیت های خود ادامه میدهد.
امروز در حالی گزارش ۱۴۰ روز فعالیت کمپین را جهت تنویر افکار عمومی و تشکلات همراستا و مدافع حقوق بشر منتشر می نماییم که حکم اعدام فرزاد کمانگر توسط دادگاه تجدید نظر به تائید رسیده است و آقای کمانگر بنا بر دیدگاه شخصی از نوشتن تقاضای عفو سرباز زده است. بنابراین با توجه به عدم محکومیت حبس ، حکم مربوطه به واحد اجرای احکام ارجاع گردیده تا با دستور آقای شاهرودی و کم توجهی دیده بانان و مدافعان حقوق بشر به مرحله اجرا درآید.
کمپین نجات فرزاد کمانگر همچنان برای آزادی فرزاد کمانگر از هیچ کوششی فروگذار نخواهد کرد و سلسله مکاتباتی را با تمامی حامیان بین المللی که از وی حمایت نموده اند به انجام خواهد رساند و با مطرح کردن پرونده مذکور در مراجع بین المللی با اعمال فشار بر دستگاه قضایی حکم وی را لغو نماید. در ذیل گزارشی از ۱۴۰ روز حمایت صادقانه و قاطعانه اقشار مختلف جامعه و تشکلات مدافع حقوق بشری در سطح داخل و خارج کشور تقدیم به آنانکه قلبشان برای صلح و دوستی میتپد میگردد :
روز شمار کمپین آزادی فرزاد کمانگر
۸/۸/۸۶ – حمایت زندانیان سیاسی زندان اوین: آقایان مجید توکلی ، احسان منصوری ، احمد قصابان ، کیوان رفیعی و مصطفی علوی جدائی با نگارش بیانیه ای خواستار تشکیل دادگاه علنی و عادلانه جهت محاکه نامبرده شده اند.
۷/۱۰/۸۶ – حمایت ۲۵۰ تن از اهالی کامیاران از فرزاد کمانگر : بیش از ۲۵۰ تن از اهالی شهرستان کامیاران از جمله امام جماعت شیعیان ، شورای شهر ، شورای تامین ، کانون صنفی فرهنگیان و همسایگان با امضای استشهادی محلی وی به عنوان یک معلم دلسوز یاد کرده و خواهان آزادی وی شدند .
۹/۱۰/۸۶ – بیانیه جمعی از معلمان شهرستان کامیاران : بیش از ۱۳۰ تن از معلمان کامیارانی با ارسال بیانیه ای خواهان رسیدگی به وضعیت ایشان جهت آزادی نامبرده شدند.
۷/۱۲/۸۶ – استمداد یک سازمان حقوق بشری برای حمایت از فرزاد کمانگر : مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران با صدور فراخوانی از تمامی مدافعان حقوق بشری برای نجات جان وی یاری خواست .
۷/۱۲/۸۶ – اعتراض یک گروه حقوق بشری در سوئد به حکم اعدام فرزاد کمانگر :جامعه دفاع از حقوق بشر و دموکراسی با صدور بیانیه ای ضمن محکوم کردن هر گونه اعدام، صدور احکام غیر انسانی و ضد بشری مراجع قضائی جمهوری اسلامی را محکوم کرده و خواستار اقدام فوری، هماهنگ و یکپارچه ی همه ی جریانات و فعالین مدنی برای توقف این گونه احکام توسط جمهوری اسلامی شد.
۸/۱۲/۸۶ – حمایت و اعتصاب غذای جمعی از زندانیان سنندج در حمایت از فرزاد کمانگر : ۸ تن از زندانیان محبوس در زندان مرکزی سنندج با صدور بیانیه ای در اعتراض به حکم اعدام فرزاد کمانگر یک روز اعتصاب غذا اعلام کردند.
۸/۱۲/۸۶ – بیانیه سازمان دیدبان حقوق بشر در اعتراض به صدور حکم اعدام برای فرزاد کمانگر : سازمان دیدبان حقوق بشر در خصوص صدور حکم اعدام برای فرزاد کمانگر اعتراض نموده و خواهان لغو حکم اعدام نامبرده شده است .
۱۲/۱۲/۸۶ – اعتراض فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشری : فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر (FIDH) و جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران (LDDHI) اعتراض شدید خود را نسبت به صدور حکم اعدام فرزاد کمانگر اعلام نمود.
۱۳/۱۲/۸۶ – حمایت جمعی از مدافعان حقوق بشر کردستان : ۷ تن از مدافعان محلی حقوق بشری در کردستان ایران با صدور بیانیه ای خواهان آزادی فرزاد کمانگر شدند .
۱۳/۱۲/۸۶ – حمایت کانون نویسندگان کردستان : کانون نویسندگان کردستان با صدور اطلاعیه ای خطاب به سازمان های بین المللی ، اتحادیه اروپا ، سازمان ملل ، سازمان جهانی حقوق بشر خواهان واکنش ایشان به حکم ناعادلانه فرزاد کمانگر شدند.
۱۶/۱۲/۸۶ – حمایت جمعی از دانشجویان دانشگاه اصفهان از فرزاد کمانگر : جمعیت مذبور با ارسال نامه خواهان شفافسازی دستگاه قضایی و تحقیق در خصوص شکنجه فرزاد کمانگر شده است و صدور حکم اعدام برای نامبرده را خلاف موازین حقوق بشری قلمداد کرد .
۱۶/۱۲/۸۶ – صدور بیانیه توسط انجمن معلمان از کار برکنار شده استان کردستان :جمعیتی متشکل از ۱۵۰۰ تن از معلمان از کار بر کنار شده استان کردستان در بیانیه از اتحادیه اروپا و سازمان های جهانی حقوق بشری خواهان آزادی و لغو حکم فرزاد کمانگر شدند.
۱۹/۱۲/۸۶ – بیانیه جمعی از تشکلات مدنی استان کردستان : انجمن فرهنگی و اجتماعی ژیانه وه ، کانون شهروندی ژیار ، موسسه فرهنگی و اجتماعی شاهو ، جمعیت جوانان سنه دژ ، موسسه جوانان زاگرس ، مشترکا با صدور بیانیه ای خواهان تجدید نظر در رابطه با حکم اعدام فرزاد کمانگر معلم کرد در بند شدند .
۲۲/۱۲/۸۶ – نامه ۹۸ تن از شخصیت های سیاسی و اجتماعی به هاشمی شاهرودی : ۹۸ تن از فعالان سیاسی و اجتماعی ایران طی بیانیه ای مشترکی خواهان پایان دادن به بازداشت های خودسرانه شدند که در انتهای نامه با اشاره بازداشت تنی چند از فعالان سیاسی و مدنی از جمله فرزاد کمانگر خواهان آزادی ایشان شدند.
۲۳/۱۲/۸۶ – انتشار مستنداتی از شکنجه های روحی و جسمی فرزاد کمانگر :مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران با انتشار مستنداتی از شکنجه فرزاد کمانگر در بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج گوشه ای از شکنجه های جسمی و روحی تحمیل شده بر فرزاد کمانگر را افشا نمودند.
۲۸/۱۲/۸۶ – حمایت دانشجویان زندانی پلی تکنیک : آقایان مجید توکلی ، احمد قصابان و احسان منصوری سه تن از دانشجویان محبوس در زندان اوین با ارسال نامه از زندان به کمپین فرزاد کمانگر ضمن حمایت از فرزاد کمانگر خواهان نقض حکم صادره و بررسی مجدد پرونده ایشان در دادگاه صالحه و بصورت علنی و با حضور هیئت منصفه ای صالح و عادل شدند.
۲۹/۱۲/۸۶ – اعتراض کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران : کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران از قوه قضائیه خواهان تحقیق در خصوص شکنجه های جسمی فرزاد کمانگر شده و پذیرش مسئولیت صدور حکم اعدام برای ایشان و پاسخگویی به افکار عمومی شده است .
۲۹/۱۲/۸۶ – جمع آوری امضا در سوئد : ۱۳۴ تن از ایرانیان و خارجیان در سوئد با پیوستن به کمپین فرزاد کمانگر خواهان لغو حکم اعدام فرزاد کمانگر و آزادی بی قید و شرط وی شدند.
۶/۱/۸۷ – جمع آوری امضا در کامیاران : ۱۱۰۰ تن از شهروندان کامیاران با امضای فرم های کتبی کمپین خواهان لغو حکم اعدام فرزاد کمانگر شدند.
۲۶/۱/۸۷ – حمایت تشکل دانشجویی دانشگاه بین المللی قزوین : یک تشکل دانشجویی اصلاح طلب با برگزاری تجمعی در دانشگاه بین المللی قزوین خواهان آزادی فرزاد کمانگر شد.
۲۸/۱/۸۷ – حمایت پارلمانترهای سوئد از فرزاد کمانگر : بودیل سیبالوس عضو پارلمان و از اعضای حزب سبز در سوئد، در رابطه با وضعیت فرزاد کمانگر نامهای برای سازمان عفو بین الملل ارسال کرد و قصد خود را برای جمع آوری امضا از دیگر پارلمانترها در سوئد اعلام داشت .
۲۹/۱/۸۷ – فراخوان معلمان کامیاران : معلمان کامیارانی با ارسال فراخوانی در آستانه هفته معلم نسبت به آزادی فرزاد کمانگر ابراز امیدواری کردند.
۲۹/۱/۸۷ – حمایت وبلاگ نویسان ایرانی : جمعی از وبلاگ نویسان ایرانی با انتشار بیانیه ای روز ۱۲ اردیبهشت را به روز حمات از فرزاد کمانگر ناگذاری کردند و خواهان لغو حکم اعدام ایشان شدند.
۳۰/۱/۸۷ – جمع آوری امضا در بندر عباس : شهروندان بندر عباس در پارک ساحلی به کمپین نجات فرزاد کمانگر پیوستند .
۸/۲/۸۷ – بیانیه انجمن فرهنگی اجتماعی زنان آذرمهر کردستان : انجمن فرهنگی و اجتماعی زنان آذر مهر با انتشار بیانیه ای نسبت به حکم اعدام فرزاد کمانگر اعتراض کردند .
۸/۲/۸۷ – حمایت انجمن صنفی معلمان کردستان : انجمن صنفی معلمان کردستان با صدور بیانیه ای در آستانه روز معلم صدور حکم اعدام برای فرزاد کمانگر را محکوم نمود .
۱۱/۲/۸۷ – حمایت جمعی از زندانیان سیاسی اوین : آقایان مجید توکلی ، احسان منصوری ، احمد قصابان ، ابوالفضل جهاندار ، صباح نصری ، هدایت غزالی ، عباس خرسندی و حمید رضا محمدی با ارسال نامه از زندان اعتراض خود را به ادامه بازداشت فرزاد کمانگر اعلام داشتند .
۱۲/۲/۸۷ – حمایت ۲۵۰ تن از شخصیت های سیاسی و مدنی ایران : ۲۵۰ تن از فعالان سیاسی ، اجتماعی ، حقوق بشری با صدور بیانیه ای نسبت به صدور حکم اعدام برای فرزاد کمانگر اعتراض کردند .
۱۳/۲/۸۷ – همبستگی با فرزاد کمانگر در کنار مقبره کوروش : در پی اعلام روز همبستگی و همراهی با فرزاد کمانگر تعدادی از دانشجویان و اعضای مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران با گردهمایی در کنار مقبره کورش کبیر “پایه گذار منشور جهانی حقوق بشر” ضمن اعتراض به نقض سیستماتیک حقوق بشر خواستار حمایت و آزادی فرزاد کمانگر ، معلم اعدامی گشتند .
۲۶/۲/۸۷ – تقدیر کانون صنفی معلمان ایران : کانون صنفی معلمان ایران با ارسال تقدیر نامه ای ار فرزاد کمانگر به عنوان فردی قابل ستایش یاد کرد .
۲/۳/۸۷ – نامه رئیس حزب چپ سوئد : رئیس حزب چپ سوئد با ارسال نامه ای به محمود احمدی نژاد با اشراه به شکنجه های روحی و جسمی خواهان آزادی و معالجعه فرزاد کمانگر شد .
۳/۳/۸۷ – حمایت معلمان زبان کردی در سوئد : ۳۴ تن از معلمان سوئدی با انتشار نامه ای خواهان آزادی فرزاد کمانگر شدند
۳/۳/۸۷ – حمایت کانون صنفی معلمان ایران : کانون صنفی معلمان اصلی ترین تشکل صنفی معلمان ایرانی با ارسال نامه ای از ریاست قوه ی قضائیه، دیوان عالی کشور و قاضی دادگاه تجدید نظر خواستار لغو حکم اعدام فرزاد کمانگر شدند.
۴/۳/۸۷ – نامه فدراسیون جهانی اتحادیه معلمان : رئیس فدراسیون جهانی اتحادیه معلمان با بیش از ۳۰ میلیون عضو از سفارت ایران خواهان توضیح در رابطه با صدور حکم اعدام و اتهامات منتسب به فرزاد کمانگر شد.
۱۱/۳/۸۷ – بیانیه سازمان عفو بین الملل : سازمان عفو بین الملل با انتشار گزارشی از معلم اعدامی حمایت کرد و وی را فردی در آستانه اعدام معرفی نمود و از دریافت کنندگان گزارش خواست اعتراضات خود را به مقامات ایران اعلام کنند .
۱۴/۳/۸۷ – انتشار طومار با بیش از ۲۰۰۰ امضا توسط کمپین : در پنج شهر ایران ، شیراز ، بندر عباس ، سنندج ، کامیاران و اهواز فعالان کمپین فرزاد کمانگر موفق به جمع آوری ۲۰۰۰ امضای کتبی توسط شهروندان ایرانی شدند.
۲۱/۳/۸۷ – ابراز نگرانی فدارسیون جهانی اتحادیه معلمان : فدراسیون جهانی اتحادیه معلمان با صدور بیانیه ای نسبت به وضعیت فرزاد کمانگر اعلام نگرانی کرده و خواهان پاسخگوی مقامات قوه قضائیه ایران و گفتگو در رابطه با پرونده فرزاد کمانگر شده است .
۲۹/۳/۸۷ – حمایت روحانی بلند پایه کرد از فرزاد کمانگر : سیاستمدار مستقل و روحانی شهیر کرد ” ملا شیخ عزالدین حسینی ” ، از اهالی شهر بوکان کردستان ایران، کههم اکنون در خارج از کشور و بهصورت پناهندهسیاسی زندگی مینماید، در طی بیانیهای خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط فعال مدنی و اکولوژیست کرد،معلم زندانی ” فرزاد کمانگر ” شدهاست.
۲۱/۴/۸۷ – مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران تائید حکم اعدام فرزاد کمانگر را اعلام و طی اطلاعیه ای محکوم نمود.
-گزارش فوق در برگیرنده حمایتهای جعی و سازمانی میباشد و نامه ها ، گفتگوها ، اطلاع رسانی و مطالب بسیاری بعلت محدودیتهای نگارشی حذف گردیده است .
–همچنین اعلام میداریم برای لغو حکم و تلاش برای آزادی فرزاد کمانگر مصمم هستیم و نیازمند همراهی تمامی آزادیخواهان و آزاداندیشان. کمپین فرزاد کمانگر به فعالیتهای خود ادامه خواهد داد.
کمپین نجات فرزاد کمانگر
تهران – ۲۲/۴/۸۷
farzad.kamangar@gmail.com
http://www.f-kamangar.hra-iran.org
لینک بدون فیلتر
https://www.f-kamangar.hra-iran.org
Blog post
Article from your blog