تجمع سنندج به لحاظ سازماندهی علنی و داخلی در یکی از ملتهب ترین فضاهای سیاسی و اجتماعی کشور شکل گرفت که هرچند تجمع بیش از بیست دقیقه به طول نیانجامید و با مذاکره نیروی انتظامی و وساطتت تنی از مسئولین به آن پایان داده شد اما تمامی خواسته ها یعنی به نمایش گذاردن حمایت جامعه و حساسیت موضوع حاصل گردید ، در این راستا رسانه های عمومی به گونه های مختلف نسبت به بازتاب این مهم پرداختند ، بلحاظ حجم زیاد این بازتابها اختصاراً به بازتاب تجمع سنندج در بعضی تریبونها اشاره مینمائیم :
روزنامه اعتماد ملی بعنوان یک نشریه داخلی در صفحه آخر ، ستون زمزمه های خود مینویسد :
تجمع در سنندج
گفته میشود که تعدادی از معلمان کردستان در اعتراض به حکم اعدام فرزاد کمانگر به همراه خانواده این معلم زندانی ، روز گذشته در مقابل دادگستری سنندج دست به تجمع اعتراض آمیز زدند.
به گزارش دسترنج ، در این تجمع بیانیه ای در دفاع از کمانگر قرائت شد که در بندی از آن خواهان لغو این حکم و آزادی این معلم شده بود. این تجمع در آرامش کامل به پایان رسید
رادیو فردا نیز در طی گزارش خود ضمن گفتگو با یکی از شرکت کنندگان این مراسم اقدام به تهیه گزارشی دیگر نمود :
در سنندج: تجمع فعالان حقوق بشر در اعتراض یه حکم اعدام فرزاد کمانگر
ژوئیه ۲۰۰۸
در تجمعی که به دعوت گروه ها و فعالان مدافع حقوق بشر در برابر دادگستری سنندج صورت گرفت، به نقض حقوق بشردر ایران و بویژه به صدور حکم اعدام برای یک معلم کرد اعتراض شد.
این تجمع مسالمت آمیز که امروز، شنبه، در ساعت ?? صبح آغاز شد، برای پرهیز از درگیری با نیروهای امنیتی، نیم ساعت پس از برگزاری، با خواندن قطعنامه ای به کار خود پایان داد. این قطعنامه از قوه قضائیه و نمایندگان مجلس خواستار پاسخگویی و نقض حکم اعدام فرزاد کمانگر و ازادی دیگرفعالان مدنی شده است.
بر اساس گزارشِ این فعالان، در زمان تعطیل تجمع، جمعیت به حدود یک هزار نفر رسیده بود که اکثر آنان از فرهنگیان کردستان بودند.
این در حالی ست که عده ای از فرهنگیان در روزهای گذشته به اطلاعات احضار شده و از شرکت در تجمع منع شده بودند.
منبع
رادیو دویچه وله آلمان
حمایت از زندانیان سیاسی کرد در تجمع سنندج
روز شنبه، ۲۹ تیر تجمعی آرام در سنندج در اعتراض به حکم اعدام فرزاد کمانگر، معلم کرد و فعال حقوق بشر انجام شد. در این باره با نگین شیخالاسلام، فعال حقوق بشر و روزنامهنگار گفتوگو کردهایم.
این تجمع اساسا در حمایت از زندانیان سیاسی کرد بود و فرزاد کمانگر به عنوان نماد آنها انتخاب شده بود. یکی از برگزارکنندگان این تجمع، نگین شیخ الاسلامی، فعال حقوق بشر وروزنامهنگار، در مصاحبه با دویچهوله ضمن شرح جزییات این تجمع یادآوری میکند که مردم کردستان مستحق اینگونه بیعدالتیها نیستند.
دویچهوله: نحوه برگزاری تجمع چگونه بود؟
نگین شیخالاسلامی: اجتماع کاملا مسالمتآمیز و بهدور از هرگونه خشونت و دشمنی با نهاد خاصی صورت گرفت. هدف از آن این بود که نارضایتی مردم از این حکم ناعادلانه به گوش جهانیان و دولتمردان ایرانی برسد.
برگزارکنندگان تجمع چه کسانی بودند؟
مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران به همراه دوستان ما در کردستان. دوستان کرد از شهرهای سنندج، بانه و کامیاران بودند و سایرین از بندرعباس، شوش دانیال، شیراز، لرستان، خرم آباد، کرمان و کرمانشاه بودند. مادران زندانیان سیاسی به عنوان نمادی از صلح، تعدادی از دانشجویان و گروهی از مردم عادی در بین تجمع کنندگان بودند.
در خبرها هست که چون آقای کمانگر خودشان آموزگار هستند، تعدادی از معلمان هم در تجمع بودند…
بله. بیشتر معلمان از بندرعباس و شوش دانیال و کرمان و کرمانشاه حضور داشتند.
در کردستان زندانیان دیگری چون هانا عبدی و روناک صفارزاده و یاسر گلی هم هستند. چرا برای آنها تاکنون چنین تجمعی نشده بود؟
این تجمع البته نه فقط به خاطر فرزاد کمانگر بلکه در اعتراض به زندانی بودن تمام زندانیان کرد بود. چون حکم فرزاد کمانگر برای اجرای احکام فرستاده شده بود، او را به عنوان یک نماد انتخاب کردیم. وگرنه این تجمع یک اعتراض به فشار بر کل فعالان مدنی و جنیش زنان در کردستان بود. در تجمع عکسهایی از هانا و روناک و یاسر هم وجود داشت و در بیانیه هم اسم آنها آورده شد.
نمایندگان کرد مجلس هم به حکم اعدام آقای کمانگر اعتراض کردهاند. آیا آنها هم در تجمع بودند یا کسانی از طرف آنها آمده بودند؟
نخیر. اما قرار است روزهای آینده ما روبروی مجلس دوباره اعتراض کنیم و این نمایندگان هم به ما بپیوندند.
آیا نیروی انتظامی هم حضور داشت؟ برخوردی پیش نیامد؟
از لحظهای که ما جمع شدیم، پلیس حضور داشت. نیروی انتظامی جلوی دوستانی را که از شهرستانهای دیگر آمده بودند، گرفته بود و اجازه نداده بود آنها اول تجمع همراه ما باشند. نیروی انتظامی خواستار معرفی یک نماینده از میان تجمع کنندگان بود. چون اغلب برای کسانی که نماینده میشوند و نزد نیروی انتظامی میروند، اتفاقهای خوبی نمیافتد و گاه بازداشت میشوند، مردم کسی را معرفی نکردند. آنها هم تهدید کردند که اگر مدت زیادی اینجا بمانید، به شما حمله میکنیم.
بعد چه شد؟ واکنشها چه بود؟
بعد از این صحبت، مادرفرزاد که آنجا حضور داشت، بلند شد از مردم تشکر کرد و گفت، « فرزاد تنها، پسرمن نیست و فرزند همه مادران است. من هم مادر همه کسانی هستم که در زندان و زیر فشار هستند.» مادر فرزاد گفت او از زندان که تماس میگیرد میگوید نمیخواهم خون از بینی کسی بیاید و کسی به خاطر من دچار مشکل شود. مادر فرزاد از مردم خواست که متفرق شوند. در نتیجه پس از یک ساعت، تجمع پایان گرفت.
افکار عمومی به طور کلی درمورد بازداشتها و اعدامها در کردستان چه فکر میکند؟
به نظر من اگر این اقدام ها ادامه پیدا کنند، مردم خیلی خشمگین میشوند. مردم کرد مستحق این همه خشونت و ناعدالتی نیستند. مردم کرد خواهان صفا و آرامش هستند.
تلویزیون صدای آمریکا و رادیو بین المللی فرانسه ، رادیو مولتی کوتی آلمان به همراه دهها ارگان خبری دیگر نسبت به بازتاب این تجمع اقدام نمودند که به علت محدودیتهای نگارشی تلاش میگردد تا در قسمت مصاحبه های کمپین این مطالب درج گردد.