تجمع سنندج : معلم ما را اعدام نکنید / روز آنلاین

به دعوت “مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران” دیروز تجمعی در اعتراض به صدور احکام اعدام فرزاد کمانگر، فرهاد وکیلی و علی حیدریان در مقابل ساختمان دادگستری سنندج و با حضور شماری از شهروندان و خانواده های زندانیان برگزار شد.
در این تجمع که از ساعت ده صبح شروع شد و قریب ۵۰۰ نفر که عمدتا خانواده های زندانیان سیاسی بودند در آن شرکت داشتند، حاضرین با در دست گرفتن عکسهایی از فرزاد کمانگر و زندانیان دیگر و نیز پلاکاردهایی که در آن به صدور احکام اعدام اعتراض شده بود، خواستار بازنگری در این احکام شدند.
کاوه قاسمی کرمانشاهی، عضو هیئت اجرایی سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان که در این تجمع حضور داشت، در گفتگو با روز درباره نحوه برگزاری این تجمع گفت: “این تجمع در اعتراض به نقض گسترده حقوق بشر در کردستان و به ویژه در محکومیت حکم اعدام برای فرزاد کمانگر با حضور جمعیتی افزون بر ۵۰۰ نفر به صورتی کاملاً مسالمت آمیز در برابر ساختمان دادگستری استان کردستان در شهر سنندج برگزار شد. شرکت کنندگان که از شهرهای مختلف کردنشین و بعضاً از دیگر شهرهای ایران در تجمع حضور یافته بودند عکس‌هایی از فرزاد کمانگر و دیگر زندانیان سیاسی کُرد و همچنین پلاکاردهایی در اعتراض به حکم اعدام برای فرزاد کمانگر، فرهاد وکیلی و علی حیدریان در دست داشتند و در این میان تعدادی از زنان شرکت کننده که از خویشاوندان محکومان بودند، قرآن‌هایی را بر دست گرفته بودند”.
وی در پاسخ به این پرسش که برخورد نیروهای امنیتی و انتظامی با شرکت کنندگان در تجمع به چه شکلی بود، گفت: “حضور نیروهای انتظامی در محل تجمع چشم‌گیر بود، اما خوشبختانه در طول برگزاری مراسم هیچ‌گونه برخوردی از سوی مأموران انتظامی با افراد شرکت کننده صورت نگرفت. البته فرمانده نیروهای انتظامی حاضر در تجمع اصرار داشت که هر چه زودتر تجمع خاتمه یابد و حتی چندین بار از تجمع کنندگان درخواست کرد نماینده‌ای را جهت انجام مذاکره و بیان خواسته‌هایشان معرفی کنند و خود متفرق شوند اما هر بار تجمع کنندگان اعلام داشتند که خواسته‌های آنان مشخص و روی پلاکاردها نوشته شده و درخواست‌شان در پایان تجمع نیز در قالب قطعنامه‌ای خواهد آمد. در این میان یک بار مادر فرزاد کمانگر با قرآنی که در دست داشت و بار دیگر فرزند ۸ ـ ۹ ساله‌ی فرهاد وکیلی که پلاکاردی با عنوان «بابایم را اعدام نکنید» را در دست داشت، به صورت نمادین به عنوان نمایندگان شرکت کنندگان در تجمع به فرمانده نیروی انتظامی معرفی شدند”.
کاوه کرمانشاهی در پایان با بیان اینکه تجمع بدون وقوع هیچ برخوردی خاتمه یافت، افزود: “نهایتاً با اصرار مأموران انتظامی، تجمع کنندگان برای جلوگیری از بروز هر گونه اتفاقی و برخورد احتمالی و برای نشان دادن حسن نیت خویش و میزان پایبندی‌شان به قانون در ساعت ۱۰: ۳۰ با قرائت قطعنامه‌ی پایانی تجمع توسط یکی از همکاران فرزاد کمانگر به تجمع اعتراضی و مسالمت‌آمیز خود پایان دادند؛ این در حالی بود که هر لحظه بر تعداد افراد حاضر در تجمع افزوده می‌شد. حتی گروهی که از شهرهای دیگر آمده بودند به دلیل دوری راه و حضور دیرهنگام خود امکان شرکت در تجمع را نیافتند”
.
دربخشی از قطع نامه پایانی این تجمع آمده است: “ما در این‌جا در یک حرکت مسالمت آمیز و کاملاً قانونی گرد هم آمده‌ایم تا به نمایندگی از مردم ایران به قوه قضائیه بگوئیم که احساسات ما از به اعدام محکوم شدن فرزاد کمانگر به عنوان یک معلم باسابقه و فعال مدنی و فرهنگی جریحه دار شده است و اجرای کامل قانون و قوانین بین المللی را خواستاریم. هزاران نامه و ده‌ها درخواست سازمان‌های حقوق بشری داخلی و بین‌المللی که از آن قوه محترم، مخصوصاً آقای شاهرودی شده است خود گواه از قضاوت افکار عمومی به حسن شهرت و مسالمت‌جو بودن فرزاد و ناشایسته بودن حکم مرگ برای او دارد.از این رو ما ضمن اعلام پایبندی مجدد به قانون از ریاست قوه قضائیه می‌خواهیم تا دستور بازنگری در حکم اعدام معلم دلسوز کُرد، فرزاد کمانگر را در طی یک دادرسی علنی و عادلانه دهند. مطمئناً دانش‌اموزان فرزاد چشم به راه وی خواهند بود”.