اعتراض کنگره اتحادیه های کارگری انگلستان با شش میلیون عضو به حکم فرزاد کمانگر

نامه اعتراضی تی یو سی به این شرح است:

جناب رئیس جمهور احمدی نژاد

احکام اخیر علیه فعالان اتحادیه های کارگری در ایران

شورای عمومی کنگره اتحادیه های کارگری که بیش از ۶ و نیم میلیون عضو اتحادیه های کارگری در انگلستان را نمایندگی می کند، مایل است در باره احکام جدید زندان و شلاق که علیه فعالان کارگری در جمهوری اسلامی ایران صادر شده و همچنین در باره حکم اعدام فرزاد کمانگر، نگرانی وخشم عمیق خود را ابراز کند.

ما مطلع شدیم که شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری سنندج برای افراد ذیل فقط بخاط شرکت آنها در جشن اول ماه می سال ۱۳۸۷ در سنندج، این احکام را صادر کرده کرده است: خانم سوسن رازانی به ۹ ماه زندان و ۷۰ ضربه شلاق، خانم شیوا خیرآبادی به ۴ ماه زندان و ۱۵ ضربه شلاق، آقای عبدالله خانی به ۹۱ روز زندان و ۴۰ ضربه شلاق و آقای سید غالب حسینی به ۶ ماه زندان و ۵۰ ضربه شلاق. همچنین آقای خالد حسینی؛ فعال کارگری، به ۹۱ روز زندان تعلیقی و ۳۰ ضربه شلاق بخاطر تلاش هایش در حمایت از محمود صالحی در دوره ای که ایشان در زندان بوده، حکم گرفته است.

صدور چنین احکامی برای هر فردی بخاطر اقدام به حقوق بنیادین بشر که فعالیتهای مشروع اتحادیه کارگری است، بسیار اهانت آمیز است. احکام شلاق، مجازات خشن و اهانت آمیزی هستند و بخاطرنقض حقوق بشرو بی حرمتی به قانون بشردوستانه بین المللی محکومند.

آقای افشین شمس، فعال دیگر کارگری، در تیرماه ۱۳۸۷ بازداشت شد. آقای شمس فعال کارگری، عضو “کمیته همآهنگی برای ایجاد تشکل های کارگری” ، عضو”کمیته دفاع از محمود صالحی” و عضو “انجمن کاریکاتوریست ها” است. دستگیری و اتهام علیه فعالان اجتماعی و کارگری در ایران، همچنین اخراج فعالان کارگری از جمله حکم اخراج اخیر ۹ عضو سندیکای کارگران شرکت واحد همچنان وجود دارد.

شوک برانگیزتر از همه، خبر تائید حکم اعدام فرزاد کمانگر توسط دیوان عالی  در تیر ماه ۱۳۸۷ بود. فرزاد کمانگر معلم کردی بود که بدنبال دادرسی ای که فقط ۷ دقیقه بطول انجامید به اعدام محکوم شد. غیر قابل باور است که دادگاهی به این کوتاهی بتواند کاری را به انجام برساند که قابل تائید معیارهای بین المللی آئین دادرسی باشد.  بعلاوه، فرزاد کمانگر که به عضویت در پ ک ک متهم شده بود، بشدت در دوران بازداشت مورد شکنجه  قرار گرفته و محروم از امکانات پزشکی بوده است. دولت شما به اعتراضات و خواسته ها از داخل و خارج در این زمینه بی توجه بوده است. کمیته حمایت کانون صنفی معلمان؛ از جمله اعضای آن خانم شیرین عبادی؛ برنده جایزه نوبل،  برای حمایت از فرزاد کمانگر و تغییر حکم او در تیرماه تشکیل شد. پس از اولین جلسه این کمیته، سه معلم دستگیر و به بازداشتگاه اطلاعات در سنندج منتقل شدند. حسن قربانی و کاوه رستمی هنوز در بازداشت هستند در حالیکه احمد قربانی بعد از دو هفته با وثیقه آزاد شد. ما شنیده ایم که خانواده آقای کمانگر و حامیان ایشان بطور مرتب توسط نیروهای امنیتی تهدید های تلفنی می شوند.

ما از دولت شما می خواهیم که این اقدامات را انجام دهد:
۱) پرونده فرزاد کمانگر و همچینن سایر فعالان اتحادیه های کارگری که در حال حاضر در بازداشت بسر می برند  را برای روشن شدن هر چه بیشتر اتهامات علیه ایشان بازبینی کند.
۲) حکم اعدام آقای فرزاد کمانگر را تغییر دهد.
۳) فورا به استفاده از شکنجه پایان داده و کسانی را که دستور شکنجه داده اند و آن را تحمیل کرده اند، به دست عدالت بسپارد.
۴) به آقای کمانگر اجازه فوری و بدون مداخله تماس با خانواده و وکیل داده شود.
۵) به تهدید اعضای خانواده کمانگر و حامیان ایشان از جمله اعضای کمیته توقف حکم اعدام فرزاد کمانگر، پایان داده شود، و
۵) همه فعالان کارگری که در بازداشت هستند از جمله منصور اسانلو؛ رئیس هئیت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، فورا و بدون قید و شرط آزاد شوند.

تی یو سی  بشدت معتقد است که حاکمیت قانون بین الملل به نفع همه ملتها و همه مردم است. دستگیری ها و اقدامات سرکوبگرانه اخیرگویای حمله وسیع به جنبش کارگری مستقل در ایران و نقض فاحش الزامات ایران بعنوان دولت عضو سازمان جهانی کار است که  بخاطر آن باید به اصول آزادی تشکل و حق سازماندهی احترام بگذارد، آن را تائید کرده و به رسمیت شناخته، و به آن پایبند باشد. ما از شما می خواهیم که به تعهداتتان که حاصل عضویت در سازمان جهانی کار و سازمان ملل متحد است در مورد حقوق بنیادین بشر در کار پایبند باشید و باب گفتگوی واقعی در باره نگرانی های اعضای اتحادیه های کارگری از جمله معلمان را در ایران باز کنید.

ارادتمند شما

کی کاربری

دستیار دبیر کل

رونوشت: جناب آقای موحدیان، سفیر ایران در انگلستان

سند ۱۰۰۰ کلمه ای نوشت هشده در ۳ شهریور ماه ۱۳۸۷