اطلاعیه دبیرخانه سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان در واکنش به اعدام های نوزده اردی بهشت

مردم شرافتمند کردستان!
در پی انتشار خبر تکاندهنده اعدام چهار تن از زندانیان سیاسی و دگراندیش کرد ؛ فرزاد کمانگر، علی حیدریان، فرهاد وکیلی، شیرین علم هولی و زندانی سیاسی مهدی اسلامیان ؛ از سوی دادسرای عمومی و انقلاب تهران در سحرگاه ۱۹ اردیببهشت موجی از محکومیت و انزجار را در میان محافل داخلی و بین المللی نسبت به اعدام زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران را برانگیخته است.
این جملات به نقل ازآقای خلیل بهرامیان، وکیل فرزاد کمانگر درستون خبری بسیاری از خبرگزارهای معتبر جهان قلب هر انسان با وجدان و شرافتمندی را به درد آورده است.
“فرزاد کمانگر صد‏درصد بی‏گناه بود. هیچ حرف دیگری نمی‏توان زد. فقط باید به‏ سوگ نشست. چیزی است که اتفاق افتاده و می‏افتد… تا کی باید این جریان ادامه پیدا کند، خودم هم نمی‏دانم.“ 
فرزاد کمانگر آموزگار و فعال حقوق بشر طبق اظهار خانواده و وکیل ایشان بی گناهیش از سوی مامور بازجو و رئیس دادکستری تهران هم محرز شده بود . در حالی که پس ازسپری کردن سه سال و نیم زندان وسلول انفرادی همراه چهار زندانی سیاسی ومدنی به چوخه اعدام سپرده می شود ؛ تنها این جمله را در اذهان عمومی زنده می کند :
“امروز قوه قضاییه ویرانه‌ای بیش نیست” ؛ این جمله‌ای بود که آیت‌الله هاشمی شاهرودی هنگام در دست گرفتن سکان قوه قضاییه جمهوری اسلامی در مردادماه ۱٣۷٨ بر زبان آورد. اما اینک پس از۱۱سال آیا در سیستم قوه قضاییه ایران تغییری ایجاد گردیده است؟
محاکمه افراد به جرم عقاید سیاسی و مدنی درپشت درهای بسته دادسرای های عمومی وانقلاب ؛ بدونه حضورهیئت منصفه و وکیل متهم اعتبار دستگاه قوه قضاییه و رای صادره از سوی دادگاهای مذکور را زیر سئوال برده است .
بنا به گزارش دیدبانان سازمان حقوق بشر کردستان ؛ با اعلام خبر اعدام چهار تن از زندانیان سیاسی و دگر اندیش کرد از سوی رسانه های جمهوری اسلامی فضایی سنگین و ملتهب آوری مناطق کردنشین را فرا گرفته است و با حضور گسترده نیروهای امنیتی در بیشتر شهرهای کردستان در دوروز گذشته اوضاع منطقه را به طرف بحرانی تازه و پیچیده تر ثوق داده است .
سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان ضمن عرض تسلیت و اظهار همدردی با خانواده های کمانگر، حیدریان، وکیلی ؛ علم هولی و اسلامیان از احزاب و سازمان های سیاسی می خواهد در شرایط حساس و بحرانزا ی کنونی از هر گونه اقدامی که موجب شود کردستان را به جولانگاه گروه های خودسر و خشونت طلب بدل کند ؛ شدیدا پرهیز نمایند .
سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان همچنین از مقامات عالی رتبه جمهوری اسلامی می خواهد جهت نشان دادن حسن نیت وجلوگیری از هر گونه تشنج در منطقه نسبت به تجدید نظر در اجرای حکم اعدام بیش از ۱۶ تن از زندانیان سیاسی و مدنی کرد و پایان دادن به فضای امنیتی در کردستان اقدامی عاجل نماید .

سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان
۲۱ / ۰۲ / ۱٣٨۹