همزمان با نوزدهم اردیبهشت ماه، سالروز اعدام فرزاد کمانگر، طیف صنفی کانون صنفی معلمان ایران با صدور بیانیهای ضمن تاکید دوباره بر بیگناهی این معلم آزاده، این روز را به جامعه معلمان و خانواده داغدار وی تسلیت گفت.
فرزاد کمانگر، دبیر هنرستان کار و دانش شهرستان کامیاران در جنوب استان کردستان، عضو انجمن صنفی فرهنگیان و انجمن زیست محیطی ئاسک (آهو) بوده و با نام مستعار «سیامند» در ماهنامه فرهنگی – آموزشی رویان که به اداره آموزش و پرورش کامیاران تعلق دارد قلم میزده است.
فرزاد کمانگر فعال صنفی و حقوق بشری و کاملاً غیر سیاسی بود. بری کسانی که فعال صنفی و اجتماعی هستند، اتهماتی همچون ضد امنیت ملی عادی است. اضافه بر آن کسانی که در مناطق مرزی زندگی میکنند. فشارهای امنیتی بر آنها بیشتر است.
او به خاطر حس نوع دوستی همیشه برای خدمت به اقشار محروم به روستا میرفت و حقوق خود را برای دانش آموزان نیازمند خرج میکرد او حتی به جوانان معتاد کمک میکرد تا به زندگی آبرومند خود بازگردند.
فرزاد کمانگر از پرکارترین و زحمتکشترین معلمان کردستان بود و ۱۲ سال در روستاها و شهر کامیاران تدریس میکرد. پس از دستگیری او به اتهام عضویت در پژاک که تا آخرین روز اعدام او ثابت نشد و هم چنین خبر صدور حکم اعدام او در دادگاهی که در تاریخ ۶ / ۱۲ / ۸۶ تشکیل شده بود صادر شد، و در کمتر از ۱۰ دقیقه بدون حضور وکیل مدافع در شعبه ۳۰ دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شد.
حکم اعدام توسط سخنگوی قوه قضائیه در روز هفتم خرداد ماه ۱۳۸۷ تائید شد.
خلیل بهرامیان وکیل کمانگر درباره دلایل بی گناهی او می گفت: «من پس از مطالعه پرونده هیچ مدرکی که حاکی از عضویت ایشان در سازمان پکک باشد، ندیدم و در پرونده موجود نیست. پکک متعلق به کشور ترکیه است. لذا اتهامی که بدون سند و مدرک کافی ارائه شود فاقد وجاهت قانونی است. طبق اصل ۱۶۸ قانون اساسی جرایم سیاسی باید علنی با حضور هیئت منصفه در محاکم دادگستری صورت گیرد، نه یک نفر قاضی تنها با استناد به تحقیقات نیروهای امنیتی به مدت ۵ دقیقه محاکمهای را بدون اجازه دادن به وکیل برای دفاع، بررسی و حکمی را اعلام کند.
کانون صنفی معلمان تهران (طیف صنفی) در روز دوشنبه ۳۱/۴/۸۷ کمیته نجات متشکل از کانون مدافعان حقوق بشر در ایران به نمایندگی شیرین عبادی، خلیل بهرامیان وکیل فرزاد کمانگر، انجمن صنفی معلمان کردستان و خانواده او برای نجات جان فرزاد کمانگر و با حضور برخی خبرگزاریها تشکیل داد.
بیانیههای کانون صنفی معلمان تهران (طیف صنفی) و انجمن صنفی معلمان کردستان و شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران به طور مکرر خواستار آزادی فرزاد کمانگر شدند حتی آموزش بینالملل ei طی نامه هایی به مقام رهبری و ریاست جمهوری خواهان آزادی فرزاد کمانگر شد.
شهر های کردستان و معلمان این استان نسبت به وضعیت فرزاد کمانگر از خود حساسیت بیشتری نشان دادند و چند تومار مبنی بر لغو حکم اعدام و آزادی او امضاء کردند. ولی متاسفانه با تمام این تلاشها در شرایط باور نکردنی در سحر گاه ۱۹ اردیبهشت سال ۸۹ این معلم آزاده را به دار آُویختند و جامعه معلمان را عزادار کردند کانون صنفی معلمان طیف صنفی این روز را به جامعه معلمان و خانواده داغدار او تسلیت می گوید.
کانون صنفی معلمان طیف صنفی
۱۸ اردیبهشت ۹۰
کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی