مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران روز گذشته از خطر اعدام قریب الوقوع فرزاد کمانگر، فعال کرد محکوم به اعدام خبر دادند و اینکه وی از بند ۲۰۹ به نقطه نامشخصی انتقال یافته است.در این مورد با هادی قائمی، هماهنگ کننده کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران سخن گفته و حواشی این خبر را بازخوانی کرده ایم.
به دنبال پخش خبر انتقال فرزاد کمانگر به نقطه ای نامعلوم و احتمال اعدام وی، کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران با صدور بیانیه ای تحت عنوان ”هشدار: خطر اعدام فرزاد کمانگر” از مقامات قضایی جمهوری اسلامی خواست مانع اجرای این حکم بشوند و همچنین جامعه بین المللی را به “مداخله فوری” در این مورد فراخواند.
هادی قائمی هماهنگ کننده کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران در همین پیوند و در گفت گو با روز اظهار داشت: “این خبر فوق العاده نگران کننده است چرا که پرونده ایشان از جمله پرونده هایی بوده که ما در عرصه بین المللی بسیار آن را دنبال کردیم و در مجموع به این نتیجه رسیدیم که ایشان بی گناه هستند و اتهام عضویت در پ ک ک صحت ندارد”.
آقای قائمی همچنین تاکید کرد: “به هر صورت اگر ایشان اعدام بشود ما آن را قتل فرا قانونی از سوی حکومت محسوب خواهیم کرد”.
از آقای قائمی پرسیدم که برای جلوگیری ازاجرای این حکم چه باید کرد؟ وی گفت: “خبر فقط یک ساعت پیش و از منابع مختلف و قابل اعتمادی به دست ما رسیده است.ما فعالیتهایمان را از هم اکنون شروع کرده ایم و اولین کار این است که خبر در سطح ایران و جهان انعکاس پیدا کند.مسئولان خودشان می دانند که فرزاد کمانگر بیگناه است و باید از اعدام وی جلوگیری بکنند.در مرحله دوم امیدواریم جامعه جهانی و کسانی که با ایران رابطه دارند، مسئولان را تحت فشار قرار دهند تا از اعدام آقای کمانگر جلوگیری بشود”.
اما پیامدهای اعدام فرزاد کمانگر برای جمهوری اسلامی چه خواهد بود؟ آقای قائمی در این ارتباط می گوید: ”پیامدهایش بسیار بسیار منفی خواهد بود.این پرونده در سطح بین المللی بسیار مورد توجه قرار گرفته، چون کمترین شواهدی که محکومیت فرزاد کمانگر را نشان بدهد وجود ندارد.اعدام فرزاد کمانگر به منافع ملی ایران صدمه می زند و در عرصه خارجی قطعا به ضرر ایران تمام خواهد شد”.
آقای قائمی در خصوص اقدامات صورت گرفته در دفاع از فرزاد کمانگر و در طی ماههای گذشته چنین گفت: ”در این زمینه اقدامات زیادی در ۹ ماه گذشته انجام شده.ما نه تنها در سطح داخلی خبررسانی کرده ایم، در عرصه بین المللی در این مورد کار کردیم و همچنین کمپین عظیمی را از سوی اتحادیه سراسری معلمان برای آزادی فرزاد کمانگر شروع کردیم.در هر حال اعدام ایشان نشانگر این است که قوه قضاییه ایران کمترین بهایی برای جان انسانها قائل نیست.و اعدام آقای کمانگر به قتلی می ماند که در پی انتقام گیری برخی ها در دستگاه قضایی صورت گرفته است”.
آقای قائمی در خاتمه می افزاید: “قوه قضاییه قبل از اجرای این حکم باید خودش را متقاعد بکند که در صورت اجرای حکم اعدام فرزاد کمانگر، کل دستگاه قضایی جمهوری اسلامی زیر سوال خواهد رفت”.
همانطور که دربخشی از بیانیه کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران آمده است “دادگاه انقلاب، کمانگر را به اتهام عضویت در حزب کارگران کردستان ( پ ک ک) محاکمه کرد. حکم اعدام فرزاد کمانگر در تاریخ ۶ اسفند ماه ۱۳۸۵ توسط دادگاه انقلاب صادر شد. خلیل بهرامیان؛ وکیل فرزاد کمانگر، در مورد این حکم گفته بود که “در پرونده قضایی کمانگر هیچ چیزی و سابقه ای که بتواند به این اتهام مربوط باشد، وجود ندارد.”
Blog post
Article from your blog